Menu

Studiebeleiding, studieles en hulpprogramma's

Studiebegeleiding

Wij zijn trots te melden dat wij vanaf komend schooljaar een samenwerking aangaan met Spectrum Brabant, een professioneel huiswerkinstituut met verschillende locaties in Brabant. Doordat Spectrum een social enterprise is, zijn zij in staat de tarieven 40 tot 60% lager te houden dan reguliere instituten.

Voor de lagere inkomens wordt bovendien gewerkt met tarieven naar draagkracht.Indien u hiervoor kiest, kunt u uw zoon of dochter bij Spectrum inschrijven voor een vast aantal middagen per week. Meer informatie, voorwaarden en mogelijkheid tot aanmelden vindt u op de website van Spectrum Brabant.

Hulpprogramma's

Woordjes leren en 'weetjes' (feiten) uit je hoofd leren kan een prettige leeractiviteit zijn; noodzakelijk om woorden van talen, weetfeiten van bijvoorbeeld geschiedenis, biologie en aardrijkskunde te leren.
Als je op school zit, heb je er vrijwel elke dag mee te maken. Thuis krijg je er ook vaak mee te maken!
Het programma wrts is speciaal geschreven om jou te helpen met het leren van woordjes of feiten! Het maakt niet uit of het nu voor Nederlands, Frans, Duits Engels, geschiedenis, aardrijkskunde, biologie of welk vak dan ook is. Met het programma wrts kun je zelf woorden en feiten/weetjes op een vlotte en prettige manier inoefenen en overhoren.
Er zijn al heel wat lijsten gemaakt met woorden uit lesmethoden of werkwoorden die je kunt gebruiken; je kunt ook zelf eigen lijsten van woorden maken en deze opslaan en bewaren.
Overhoor jezelf? Zeker doen!
www.wrts.nl 


Studieles

In de brugklas staat voor alle leerlingen één studieles per week op het rooster. In deze les staan algemene studievaardigheden, rekenen en taal centraal.

 


TERUG


Sint-Joriscollege | Roostenlaan 296 | 5644 BS Eindhoven | 040-2116090 | info-sintjoris@sghetplein.nl