Menutechniek

Uiteraard is techniek op 't Joris meer dan alleen het keuzeprogramma Exact +. Iedere leerling heeft in de brugklas standaard techniek op zijn of haar rooster staan.
De inhoud van het vak techniek zal de komende periode hier nader worden uitgelegd!

EXACT +

Vanaf de brugklas kun je kiezen voor het Exact + programma. Dit extra programma wordt aangeboden in de vwo/havo-klas en in de vwo-klas. In de tweede klas krijgt dit programma een vervolg.
 

Doelgroep

Als je een extra uitdaging op theoretisch gebied aankunt, dan is dit programma iets voor jou. Om aan dit programma mee te doen moet je bijzonder geinteresseerd zijn in de theorie en praktische toepassingen van de vakken wiskunde, natuurkunde, scheikunde en techniek.

Als je kiest voor Exact +, beschik je over een goede, leergierige, nieuwsgierige maar vooral ook onderzoekende werkhouding en kun je grotendeels zelfstandig je studie vormgeven.

 
Aanmelding

Tijdens de inschrijving in maart moet je aangeven of je voor het project Exact + in aanmerking wil komen.

 
Opzet

In de tweede en derde klas van de havo of het vwo zul je steeds twee lesuren Exact + op je rooster hebben. Na de derde klas stopt het Exact +programma, maar gelukkig worden in de bovenbouw op ‘t Joris ook meer dan genoeg interessante exacte activiteiten georganiseerd!
 

Inhoud

Bij Exact + draait het om onderzoeken, ontwerpen en uitvoeren. Door middel van allerlei verschillende projecten, zullen we je helpen je onderzoeksvaardigheden te ontwikkelen. Dit kunnen kleine opdrachten zijn, die misschien maar twee weken duren, maar ook grote uitdagingen, zoals deelname aan de First Lego League en de Eureka!Cup. Het zijn in ieder geval allemaal opdrachten waarbij we op een onder-zoekende manier gaan kijken naar alles wat wiskunde, natuurkunde, scheikunde en techniek zo ontzettend boeiend maakt. We zullen hiervoor ook regelmatig buiten school op onderzoek uitgaan, bijvoorbeeld bij het Natuurkundig Laboratorium van Philips, het onderzoekscentrum van TNO op de High Tech Automotive Campus in Helmond, maar ook de Technische Universiteit Eindhoven (TU/e) en Fontys Hogescholen.
 

Geen extra kosten

Aan deelname aan het programma Exact + zijn geen extra kosten verbonden.

 

Meer informatie

Wil je meer weten over de inschrijving voor het Exact + programma?

Neem dan contact op met mevrouw A. Suelmann. Voor specifieke vragen over het programma Exact + kun je de heer B. van Stokkum of de heer J. Barnier benaderen. Beide contactpersonen zijn bereikbaar via het algemene telefoonnummer van de school, 040 -211 60 90.


TERUG


Sint-Joriscollege | Roostenlaan 296 | 5644 BS Eindhoven | 040-2116090 | info-sintjoris@sghetplein.nl